Mijn naam is Erondino Nascimento. Ik ben sinds 2005 werkzaam als fysiotherapeut. Tijdens mijn studietijd ben ik jarenlang fitnessinstructeur geweest bij Achmea Health Centers (tegenwoordig Fitland) te Hoogvliet. Mijn algemene kennis binnen de fitness is hier tot stand gekomen waarbij ik verschillende opleidingen en cursussen heb gevolgd gericht op oa medische fitness, Fitvak A en B, medisch fitness knie en schouder. Nadat ik in 2005 was afgestudeerd en eindelijk voor de leeuwen werd gegooid heb ik na 4,5 jaar AHC ingeruild voor High Five Health Promotion, een bedrijfsfitness organisatie. Hier heb ik fitness kunnen combineren met fysiotherapie in de vorm van actieve revalidatie (hands off).

ik verschillende opleidingen en cursussen heb gevolgd gericht op oa medische fitness, Fitvak A en B, medisch fitness knie en schouder.

Met de bagage van fitnesstraining in combinatie met trainingstherapie gevolgd bij Fysiotherapie Groeneweg (tegenwoordig Corpus Activum) te Zoetermeer, heb ik mijn High Five periode een groot succes kunnen maken. Gedurende die periode heb ik de opleiding aan het International Academie for Sportscience (IAS) kunnen afronden. Vanaf dat moment werd ik een voorwaardige sportfysiotherapeut. Ik kreeg de kans om mijn kennis in het sportmedisch centrum nieuw rotterdams peil te gebruiken en tevens verder uit te breiden. Hier heb ik veel te maken gehad met sportgerelateerde klachten.

Mijn therapie richt zich op het gehele keten van de mens. De zwakste schakel dient aangepakt worden om het gehele lijf goed te laten functioneren. Oftewel op zoek gaan naar de oorzaak van de pijnklachten.

Na 5,5 jaar dacht ik deze opgedane ervaring te kunnen  gebruiken om een praktijk van Yorbody Fysiotherapie tot een succes te kunnen maken. Dat is ook gelukt en ik dacht toen bij mezelf: dit kan ik ook zelf! Ik ben benaderd door Marleen om eventueel een praktijk binnen haar dansschool te starten. Ik ben na veel wikken en wegen op het aanbod ingegaan en ik ben per 1 januari 2017 mijn eigen praktijk gestart gericht op sportfysiotherapie in algemene zin en sportfysiotherapie bij jeugdige sporters als grootste speerpunt. Mijn therapie richt zich op het gehele keten van de mens. De zwakste schakel dient aangepakt te worden om het gehele lijf goed te laten functioneren, oftewel op zoek gaan naar de oorzaak van de pijnklachten.

Gezien mijn ervaring met begeleiding van verschillende sportverenigingen (hockey, squash, tennis, voetbal, basketbal, waterpolo en dansers) waarvan ik de jeugd regelmatig op mijn behandelbank mocht verwelkomen, wil ik mijn pijlen op deze groep richten.

Sinds zeven jaar is mijn interesse in sportende kind enorm gegroeid. Naast dat ik het fijn vind om met deze groep samen te werken, vind ik het een zonde om te zien dat deze groep niet de begeleiding krijgt die het verdient. Vandaar dat ik mijn pijlen richt op deze groep. Gezien mijn ervaring met begeleiding van verschillende sportverenigingen (hockey, squash, tennis, voetbal, basketbal, waterpolo en dansers) waarvan ik de jeugd regelmatig op mijn behandelbank mocht verwelkomen, wil ik mijn pijlen op deze groep richten. Veel voorkomende klachten zijn knieklachten (pijn rondom de knieschijf of aan de kniepees), achillespeesklachten en lage rugpijn. Naast de behandeling adviseer ik in hoeverre het verstandig is een wedstrijd en/of training te volgen. Ik zal ook contact opnemen met betrokken trainer/coach om diegene op de hoogte te stellen van het advies en/of vordering.